Mask je prozvan zbog dezinformacija; Odgovoio je brzo: Merci beaucoup

Izvor: B92, 11.Okt.2023, 08:25

Mask je "prozvan" zbog dezinformacija; Odgovoio je brzo: Merci beaucoup

Brisel optužio američkog milijardera Ilona Maska da se njegovom društvenom mrežom X šire dezinformacije i nezakonit sadržaj o izraelsko-palestinskom sukobu.

Naime, evropski komesar za unutrašnje tržište Tijeri Breton uputio je pismo Masku, navodeći da se nekadašnim mrežom Tviter širi "nezakoniti sadržaj i dezinformacije" u vezi militantne grupe Hamas i o ratu koji bukti već peti dan. On je pozvao Maska da preduzme kontramere korake u skladu sa novim pravilima EU.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Breton je rekao da ima indicije da se X koristi za širenje nelegalnog sadržaja i dezinformacija u EU, ali nije naveo o kakvim dezinformacijama je reč.

Nije dugo čekao i stigao mu je odgovor od Maska koji je naveo na svom nalogu na istoj toj društvgenij mreži da je politika X-a otvorenost.

"Naša politika je da je sve otvorenog koda i transparentno, pristup za koji razumem da ga EU podržava. Molimo Vas da navedete kršenja na koja se pozivate na platformi X kako bi javnost mogla da ih vidi", napisao je Mask, komentarišući pismo evropskog komesara.

Mask je takođe zatražio da se navedu prekršaji na koje Breton ukazuje kako bi "javnost mogla da ih vidi" i dodao na francuskom "hvala puno".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mask u svom stilu odgovorio na optužbe EU o dezinformacijama o Izraelu i Palestini na Iksu: Sve je transparentno

Izvor: 24sedam.rs, 11.Okt.2023

Tijeri Breton, evropski komesar za unutrašnje tržište, poslao je prethodno pismo milijarderu

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.