Marković: Srbija na putu EU, ali se ne odvaja od Rusije!

Izvor: Telegraf.rs, 17.Okt.2014, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Srbija na putu EU, ali se ne odvaja od Rusije!

- Rusija je bratska zemlja, mi hoćemo i težimo EU, ali Evropa ne može da nas odvaja od braće i da nama govori šta ćemo da radimo - rekao je lider Jedinstvene Srbije na svečanoj sednici Skupštine grada povodom 70. godina od oslobođenja od fašizma

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković – Palma rekao je danas da Srbija neće skrenuti sa puta >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << EU, ali isto tako Evropa ne treba da nas ucenjuje jer ne može da odvoji Srbiju od Rusije.

- Rusija je bratska zemlja, mi hoćemo i težimo EU, ali Evropa ne može da nas odvaja od braće i da nama govori šta ćemo da radimo – dodao je Marković na svečanoj sednici Skupštine grada povodom 70. godina od oslobođenja od fašizma.

Marković je ukazao da Evropa ne treba da ucenjuje Srbiju, a to radi zato što “Evropa nije imala sudbinu kakvu su imali Srbi poslednjih 80 godina”.

Foto: Tanjug/Nikola Dimitrijević

- Jučerašnjom paradom Vojske Srbije svet je video nacionalni ponos Srbije. Pokazali smo da imamo dobru i stabilnu vojsku, da smo miroljubivi narod. Srbija nikada više ne sme da ratuje – naglasio je Marković.

On je poručio Vladi Srbije da “zakonom zabrani nekima grupacijama da koriste termin parada”.

- Vojna parada je nešto svečano, nešto što 99 odsto građana voli i podržava, a ne parada srama – ocenio je Marković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.