Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Sep.2015, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Hrvatskim potezom uvedene sankcije EU Srbiji

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković ocenio je danas da su zatvaranjem hrvatske granice "u stvari uvedene ekonomske sankcije Evropske unije Srbiji", a stranim kompanijama koje posluju u Jgodii izvinio se zbog nemogućnosti da normalno proizvode i izvoze.

"Ovaj potez Hravatske, ali i bodljikava žica koje je podigla Mađarska, a nije reagovale EU, govore tome u prilog. Sigurno da Mađarska >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ne bi smela sama da postvi ogradu između nas, a ni da Hrvatska zatvori granicu bez saglasnosti EU. Evropa nije korektna prema Srbiji", rekao je Marković na sednici Skupštine grada.

Marković se izvinio starnim kompanijama koje u tom gradu i Srbiji imaju fabrike, a ne mogu normalno da proizvode i izvoze zbog toga što je Hrvatska zatvorila državne granice.

Marković je takođe ocenio da su zatvaranjem hrvatske granice Srbiji uvedne ekonomske sankcije EU.

"Siguran sam da je najteže onima koji proizvode i izvoze i ja želim da se izvinim kompanijama iz Italije, Austrije, Rusije koje imaju fabrike u Jagodini, ali i ostalim zemljama koje imaju fabrike u Srbiji i da im kažem da nismo krivi zbog ovoga", rekao je Marković na sednici Skupštine grada.

Marković ih je zamolio da i oni zatraže od svojih vlada i funkcionera da preduzmu nešto kako bi se taj problem rešio.

Odbornici Skupštine grada Jagodine juče su dali punu podršku Vladi Srbije i premijeru Aleksndru Vučiću "u vezi graničnih problema sa Hrvatskom", a potez Hrvatske ocenili "ekonomskom agresijom na Srbiju".
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.