Malta ratifikovala SSP sa Srbijom

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jul.2010, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malta ratifikovala SSP sa Srbijom

Malta je ratifikovala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Evropske unije sa Srbijom, saopštio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić.

"Danas dve zemlje EU već imaju ratifikovan Sporazum. To su Španija i Malta", izjavio je Jeremić na konferenciji za novinare posle susreta u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Malte Toniom Borgom.

Malteški ministar je rekao da je juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << uručio srpskom kolegi "kopiju instrumenta ratifikacije" i poručio da Srbija i dalje može računati na punu podršku Malte na putu ka EU.

Ratifikacija SSP je "još jedan dokaz posvećenosti Malte, koja jeste mala zemlja, ali je članica EU, da u potpunosti podrži evropske integracije Srbije", izjavio je ministar Borg.

Borg je izjavio da se između dve zemlje otvara novo poglavlje i da je posle 20 godina potpisan prvi sporazum.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar Borg potpisali su ranije danas protokol o sprovođenju readmisije i najavili otpočinjanje razgovora o potpisivanju sporazuma o policijskoj saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.