Makalister Vučiću: Srbiji je mesto u EU

Izvor: RTS, 20.Dec.2015, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makalister Vučiću: Srbiji je mesto u EU

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Beogradu sa Izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Makalisterom, koji je rekao da Srbija u Briselu ima mnogo prijatelja i da joj je mesto u Evropskoj uniji.
Vučić i Maklister su tokom radne večere razgovarali o otvaranju prva dva pregovaračka poglavlja i evropskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << putu Srbije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijer Vučić zahvalio je Makalisteru na podršci koju pruža tokom pregovaračkog procesa i istakao da je Srbija spremna za otvaranje ostalih poglavlja.
Premijer je Makalistera obavestio o nastavku dijaloga sa Prištinom, kao i o situaciji u regionu.
Izvestilac Evropskog parlamenta čestitao je srpskoj vladi na otvaranju prvih poglavlja i istakao da je put ka Evropskoj uniji dug, ali da na tom putu Srbija u Briselu ima mnogo prijatelja.
"Srbiji je mesto u Evropskoj uniji", istakao je Mekalister.
Makalister je premijera Vučića obavestio i o nacrtu rezolucije o Srbiji o kojoj će uslediti debata u EP, navedeno je u saopštenju.
Dejvid Makalister je prethodno imao sastanak u Privrednoj komori Srbije. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Mekalister o evropskom putu Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Dec.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom o otvaranju prva dva pregovaračka poglavlja i evropskom putu Srbije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima...Kako se u saopštenju navodi, Mekalister je Vučića...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.