Majkl Devenport: Britanija za pristupanje Srbije EU

Izvor: Glas javnosti, 08.Jun.2013, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majkl Devenport: Britanija za pristupanje Srbije EU

BEOGRAD - Ambasador Velike Britanije u Srbiji Majkl Devenport, koji je izabran za novog šefa Delegacije EU u Srbiji, naveo je da je njegova zemlja čvrsto opredeljena za dalje širenje EU na teritoriju celog Zapadnog Balkana, uključujući i Srbiju, saopštila je danas britanska ambasada u Beogradu.

U saopštenju Devenport je naveo da je sa zadovoljstvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << prihvatio da posle leta preuzme novu funkciju šefa Delegacije EU u Srbiji na predlog visoke predstavnice EU za spoljne poslove i bezbednost Ketrin Ešton. Ambasador se raduje što će na novoj funkciji biti u prilici da sarađuje sa predstavnicima Vlade Srbije i to na temelju značajnih postignuća koja je Srbija nedavno ostvarila na svom putu ka članstvu u EU, navodi se u saopštenju.

Britanija je čvrsto opredeljena za dalje širenje EU na teritoriju celog Zapadnog Balkana, uključujući i Srbiju, a ovo imenovanje je, između ostalog, i odraz tog čvrstog opredeljenja, navedeno je u saopštenju ambasade Velike Britanije u Beogradu.Aktuelnom šefu misije EU u Srbiji Vensanu Dežeru mandat ističe u avgustu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.