Maja Kocijančič: Problem spomenika ne treba da utiče na dijalog Beograda i Prištine

Izvor: S media, 21.Jan.2013, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maja Kocijančič: Problem spomenika ne treba da utiče na dijalog Beograda i Prištine

Portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič rekla je danas da situaciju u Preševu nakon uklanjanja spomenika OVPMB treba rešiti dijalogom i navela da to pitanje ne treba da utiče na razgovore Beograda i Prištine.

"Nama je žao što nije došlo do kompromisnog rešenja svih strana koje su upletene u to pitanje. Ono što je sad za nas važno je da se svi vrate dijalogu, da ne dodje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << do nepotrebnih konfrontacija. Važno je da se izgradi poverenje i razgovara o bitnim pitanjima, onim koja su važna za razvoj juga Srbije, kao što su socijalno ekonomski

razvoj južne Srbije i pitanje manjina", rekla je Maja Kocijančič za Dojče vele.

Prema njenim rečima, Evropska unija podržava napore OEBS-a u tom kontekstu.

Govoreći o uticaju dešavanja u Preševu na dijalog koji Briselu vode premijeri Srbije i Kosova, Kocijančič je kazala da je taj proces u interesu obe stgrane.

"On (dijalog) rešava praktične probleme i za nas je važno da i jedna i druga strana budu angažovane u njemu i da primenjuju postignute dogovore. Mi verujemo da je to pravi put napred", rekla je Maja Kocijančič.

(Beta)

FOTO: Beta/ Saša Đorđević

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.