Madjarska očekuje Hrvatsku u EU iduće godine

Izvor: S media, 13.Jul.2010, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Madjarska očekuje Hrvatsku u EU iduće godine



Predsednik Skupštine Madjarske Pal Šmit izjavio je danas u Zagrebu da se nada da će tokom madjarskog predsedanja Evropskom unijom, u prvoj polovini iduće, 2011. godine, Hrvatska potpisati sporazum o pristupanju EU.


Posle razgovora s predsednikom hrvatskog Sabora Lukom Bebićem, Šmit je novinarima rekao da Hrvatska i Madjarska nemaju otvorenih pitanja.

"Nama je interes i cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da Hrvatska postane članica EU", istakao je Sćmitt koji će početkom avgusta preuzeti od šefa države Lasla Soljoma dužnost predsednika Republike.

Predsednik Sabora Luka Bebić ocenio je da je medjudržavna saradnja na visokom nivou, izrazivši ocekivanje da će ona biti još bolja po prijemu Hrvatske u EU.

Bebić i Šmit su razgovarali i o prilagodjavanju Sabora funkcionisanju unutar EU za šta se Sabor poslednjih meseci priprema u saradnji sa Skupštinom Madjarske.

Sa Šmitom je razgovarala je i premijer Jadranka Kosor koja je zahvalila za podršku Madjarske u procesu pristupanja Hrvatske EU, saopštila je Vlada.

Kosor je ocenila da je nedavnim otvaranjem preostala tri poglavlja pregovora sa EU, Hrvatska ušla u samu završnicu tog procesa. Kosor je izjavila da očekuje da će tehnički deo pregovora biti završen do kraja ove godine.

Sagovornici su takodje izrazili zadovoljstvo visokim nivoom zaštite nacionalnih manjina u dve zemlje, saopštila je Vlada.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Hrvati satanizuju srpski novac

Potrebna jača saradnja regiona

Još jedno hapšenje za ratni zločin

"Slučaj Miletić" preuzeo Euleksov tužilac

Fajman: Napredak Hrvatske ka EU primer za region

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.