Mađarska dozvolila upotrebu oružja protiv izbeglica

Izvor: Vostok.rs, 22.Sep.2015, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska dozvolila upotrebu oružja protiv izbeglica

22.09.2015. -

Mađarska je donela zakon kojim će vlada moći da ovlasti vojsku za upotrebu oružje radi rešenja azilantske krize u zemlji.

Mađarski premijer Viktor Orban u govoru pre glasanja pozvao je države Evropske unije da se pripreme za priliv miliona izbeglica i naveo da je Mađarska „u stanju da zaštiti sopstvene granice ako Evropa ne želi da zaštiti svoje“.

Prema novom zakonu, mađarskoj vojsci će biti dozvoljeno da koristi gumene metke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << pirotehničke uređaje, bombe sa suzavcem ili nesmrtonosno oružje.

Zakon je usvojen sa 151 glasova u parlamentu od 199 članova, od kojih je 12 bilo protiv i 27 uzdržanih.

Mađarsku, zemlju šengenske granice, kao prolaz ka bogatijim zemljama EU koriste stotine hiljada migranata bez dokumenata, beže u Evropu da izbegnu nasilje i siromaštvo u svojim matičnim zemljama na Bliskom istoku i u Severnoj Africi.

U utorak, Mađarska je zatvorila svoju granicu sa Srbijom i uvela krivične sankcije za kršenje, sve u pokušaju da zaustavi priliv migranata bez dokumenata. Mađarska je takođe ojačala bodljikavom žicom svoju nedavno izgrađenu ogradu na granici sa Srbijom.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.