MSP: Razlog skupoceni eksponati

Izvor: Akter, 01.Okt.2014, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSP: Razlog skupoceni eksponati

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je razlog zbog kojeg nije dalo saglasnost Fondu AP Vojvodine za postavljanje izložbe u prostorijama Misije Srbije pri EU u Briselu odgovoran odnos prema skupocenim eksponatima izložbe

 MSP je reagovalo saopštenjem povodom izjave pokrajinskog sekretara za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislava Bugarskog na konferenciji za novinareu Novom >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Sadu, da Ministarstvo spoljnih poslova nije dalo dozvolu da predstavljanje AP Vojvodine bude organizovano u Misiji RS pri EU u Briselu, „pod izgovorom da to ugrožava bezbednost Misije“.

Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine obratio se dopisom Ministarstvu spoljnih poslova Srbije molbom da u sklopu manifestacije „Open days“, koja se održava od 6. do 9. oktobra u Briselu, izložbu slika Milana Konjovića, postavi i u prostorijama Misije RS pri EU, u sali u prizemlju, u periodu od 7. do 9. 10. 2014. godine, navelo je Ministarstvo.

Imajući u vidu da je reč o umetničkim delima velike vrednosti, jednog od najvećih srpskih umetnika prošloga veka, nadležne službe MSP su, kako se navodi, sačinile procenu bezbednosnog aspekta i mogućih rizika, pri čemu je utvrđeno da prostorije Misije RS pri EU u Briselu ne ispunjavaju bezbednosne uslove za realizaciju navedene izložbe, o čemu je obavestilo Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine.

Zvanični predstavnici AP Vojvodine pri EU, koji koriste prostorije Misije RS pri EU u Briselu, mogu da potvrde navode MSP o neispunjenosti bezbednosnih uslova za izlaganje ovakvih eksponata u ovom diplomatskom predstavništvu, napomenulo je Minstarstvo spoljnih poslova dodajući da ne postoji spoljna zaštita Misije Republike Srbije od strane nadležnih belgijskih organa.

Ministarstvo je istaklo da je otvoreno za razgovor sa predstavnicima AP Vojvodina o ovom slučaju, kao i o svim oblicima buduće saradnje, u cilju što uspešnijeg predstavljanja Srbije u svetu.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.