MIŠEL I VERHEJI POHVALILI POSVEĆENOST BEOGRADA I PRIŠTINE: Razgovori protekli dobro, dijalog ima perspektivu

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2020, 18:33

MIŠEL I VERHEJI POHVALILI POSVEĆENOST BEOGRADA I PRIŠTINE: Razgovori protekli dobro, dijalog ima perspektivu

Pričalo se o reformama Srbije u vezi sa pristupanjem EU, borbi protiv Kovida-19, regionalnoj i ekonomskoj saradnji.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel pozdravio je danas obnavljanje dijaloga Beograda i Prištine i posvećenost obe strane tom "važnom procesu".

Mišel je to objavio na Tviteru nakon sastanaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Avdulahom Hotijem u Briselu.

Following >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << my meetings with President @avucic and PM @Avdullah, I welcome the resumption of the Belgrade-Pristina Dialogue and the commitment of both sides to this important process.

I fully support the efforts of @JosepBorrellF, who is convening the Dialogue today in Brussels.

— Charles Michel (@eucopresident) July 16, 2020

- U potpunosti podržavam napore Žozepa Borela (šefa evropske diplomatije) koji je sazvao današnji dijalog u Briselu - naveo je Mišel na Tviteru.

Evropski komesar za susedstvo i proširenje Oliver Varheji saopštio je danas da je u Briselu imao dobar razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o reformama Srbije u vezi sa pristupanjem EU, borbi protiv Kovida-19, regionalnoj saradnji i pripremama za ekonomski i investicioni plan koji će Evropska komisija predstaviti na jesen.

Verheji je objavio na Tviteru i fotografiju sa Vučićem.

Good discussion w @predsednikrs @avucic in Brussels today about #Serbia’s EU-related reforms, fight against #COVID19, preparations for Economic & Investment Plan @EU_Commission will put forward in the autumn and regional cooperation. pic.twitter.com/OKXBW0zgnO

— Oliver Varhelyi (@OliverVarhelyi) July 16, 2020

Vučić je dočekao danas u Misiji Srbije pri Evropskoj uniji evropskog komesara, uz srpsku proju i pogaču, objavljeno je na Instagram profilu predsednika Srbije.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Varheji objavio sliku sa Vučićem, Albanci poludeli zbog jednog detalja (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2020

U pitanju je knjiga "Hrišćansko nasleđe Kosova i Metohije" napisana na engleskom jeziku...Evropski komesar za susedstvo i proširenje Oliver Varheji saopštio je danas da je u Briselu imao dobar razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem...On je naveo da je razgovor bio o reformama Srbije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.