MEDIJSKI RAT Timovi EU za suzbijanje ruske propagande počinju danas da rade

Izvor: Blic, 01.Sep.2015, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MEDIJSKI RAT Timovi EU za suzbijanje ruske propagande počinju danas da rade

Tim Evropske unije za borbu protiv ruske propagande počeće danas da radi, u nastojanju da pomogne nezavisnim medijima, pre svega u zemljama Istočnog partnerstva.

Kako je portparolka Evropske komisije Ketrin Rej najavila ranije ove sedmice, tim sastavljen od osam zvaničnika Evropske službe za spoljne poslove počeće da radi 1. septembra s ciljem da odgovori na masovnu rusku propagandu usmerenu ka domaćoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i međunarodnoj javnosti.

Lideri EU su na sastanku u martu dali visokoj predstavnici EU za spoljnu politiku i bezbednost Federiki Mogerini rok od tri meseca da nađe način kako da podrži slobodu medija i evropske vrednosti u Rusiji.

"Evropski savet je naglasio porebu da se odgovori na aktuelne kampanje dezinformacija i pozvao visoku predstavnicu da, u saradnji sa zemljama članicama i institucijama EU, do juna pripremi akcioni plan o strateškoj komunikaciji. Formiranje komunikacionog tima je prvi korak u tom pravcu", navedeno je u zaključcima samita.

Tim je formiran u okviru Evropske službe za spoljne poslove i neće imati svoj budžet.

Zvaničnici su za EurAktiv izjavili da će tim istraživati rusku propagandu i izveštavanje ruskih medija, kao što su na primer RT i Sputnjik, kao i potrebe novinara u zemljama Istočnog partnerstva EU - Ukrajini, Moldaviji, Belorusiji, Gruziji, Jermeniji i Azerbejdžanu.

Tim će pomagati novinarima i medijima koji imaju servise i na ruskom jeziku.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Timovi EU za suzbijanje ruske propagande počinju da rade

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Sep.2015

BRISEL - Tim Evropske unije za borbu protiv ruske propagande počeće danas da radi, u nastojanju da pomogne nezavisnim medijima, prije svega u zemljama Istočnog partnerstva...Mašinerija konglomerata "Rassa tudej" najtvrđi orah na ruskoj strani..Kako je portparolka Evropske komisije Ketrin Rej najavila...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.