Lunačekova: EU neće novi Kipar

Izvor: B92, 29.Avg.2011, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lunačekova: EU neće novi Kipar

Priština -- Izvestiteljka za Kosovo EP Ulrike Lunaček kaže da "Srbija treba da zaboravi" status kandidata za EU ako ne bude rezultata u dijalogu i dobrih odnosa s Kosovom.

"Ukoliko nema napretka u dijalogu - podrazumevajući tu i dobre međususedske odnose - za Srbiju je nemoguće da dobije status zemlje kandidata", izjavila je Lunačekova prištinskom Radiju "Dukađini".

Izvestiteljka Evropskog parlamenta je izrazila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zadovoljstvo što je nemačka kancelarka Angela Merkel, kako je navela, bila direktna i što je prenela direktnu poruku u Beogradu.

Upitana da li je dovoljno da Srbija ima samo dobre odnose sa Kosovom ili je potrebno da Srbija prizna Kosovo da bi postala članica Evropske unije, Lunačekova je rekla da na kraju krajeva "Srbija treba da poštuje državu Kosovo".

"Niko u Evropskoj uniji, bar koliko ja znam, neće prihvatiti novi Kipar - zemlju koja nema definisane granice. I na kraju mislim da će biti nemoguće da Srbija ne poštuje nezavisnost Kosova", rekla je Lunačekova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.