LoL: Najava prvog kola EU LCS lige

Izvor: B92, 17.Jan.2017, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LoL: Najava prvog kola EU LCS lige

EU LCS liga počeće u četvrtak 19. januara, od 17h, a novu sezonu otvoriće duel između timova Origen-a i H2K-a.

Prošle sezone se već na samom startu moglo pretpostaviti ko će biti šampion EU LCS-a, dok ove to neće biti slučaj. Pojedini timovi su doveli pojačanja kako bi unapredili svoju igru, te ih treba uzeti dosta ozbiljnije, a pojedine timove kao što su Fnatic, H2K, Unicorns of Love i Splyce >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treba smatrati glavnim konkurentima, pored aktuelnog prvaka G2-a, zbog čega će to ovu sezonu učiniti dosta zanimljivijom.

Od polufinaliste svetskog prvenstva, ekipe H2K-a, se u ovoj sezoni, kao i u ovom meču, mnogo očekuje. Ne samo zato što je ekipa Origen-a novopečena i bez iskustva u profesionalnom takmičenju, već i zbog njihovog novog korejskog duo bot lejna, koji čine Shin “Nuclear” Junh-hyun i Choi “Chei” Sun-ho, koji nose veliki teret na leđima zbog toga što menjaju legendu H2K-a, Konstantinos-a “FORG1VEN” Tzortziou-a i Oskar-a “VandeR” Bogdan-a.

Takođe, Fabian “Febiven” Diepstraten, želi da se dokaže i ispravi zbog očajne prošle sezone, te će on biti jedan od glavnih pokretača ekipe. Sa druge strane, ekipa Origen-a, po mišljenju mnogih, i ove sezone će se boriti za opstanak, te niko ne očekuje velike rezultate od njih. Deluje kao da su čelnici Origen-a, na razočarenje fanova, ovom novom postavkom svima stavili do znanja njihov cilj ove sezone, a to je opastanak u ligi.

Mnogi su ih kritikovali zbog lošeg prelaznog roka i nove postavke u kojoj se nalaze samo dvojica igrača koja su igrala u profesionalnom takmičenju, dok su ostali svi novajlije. Baš od te dvojice, Kim “Wisdom” Tae-Wan i Erik “Tabzz” van Helvert se najviše i očekuje, te će biti zanimljivo videti ih da li su dorasli ovom izazovu.

Prognoza: Origen 0:2 H2k-gaming

G2 Esports se nije baš pokazao na svetskom prvenstvu, ali ih to nije nateralo da u prelaznom roku dovode nove igrače i menjaju strukturu tima. Ovim gestom, čelnici G2-a pokazali su da veruju u svoje igrače, aktualne prvake EU LCS-a. G2 je po mnogima i ove sezone favorit za titulu, te će im pobeda nad Fnatic-om dati dodatni vetar u leđa ka ostvarenju svog cilja.

Fnatic je imao veoma tešku prošlu sezonu. Igrali su katastrofalno, prvi put u istoriji tima se nisu kvalifikovali na svetsko prvenstvo, dok su imali problem sa top lejnom, te su izvršili izmenu, koja nije profunkcionisala.

Fokus će biti na duelu na bot lejnu. Martin “Rekkles” Larsson će igrati sa novim suportom, Jesse “Jesiz” Le-em protiv, po nekima, i najboljem duo bot lejnu u Evropi , Jesper “Zven” Svenningsena i Alfonsa “Mithy” Aguirre Rodrigeza. Mada, zbog sadašnje mete (tank, assassin, jungle), gde ADC-ovi nemaju toliki značaj u kasnoj fazi igre, dosta toga će zavisiti od dvojice veterana, Paul “Soaz” Bojera i Maurice “Amazing” Stückenschneidera, te će bitka na gornjoj strani mape biti krucijalna.

Prognoza: G2 Esports 2-1 Fnatic

Misfits svi pamtimo kao ekipu koja je izbacila Schalke 04 u EU LCS Spring promotion, rezultatom 3-1. Mada, od tada ekipa Misfitsa se dosta promenila. Doveli su čak četiri nova igrača, uključujući veterana Lee “KaKAO” Byung-kwon, poznatog po igranju velikog broja heroja, i bivšeg mid lejnera ekipe Origin, Tristan “PowerOfEvil” Schrage , koji je imao katastrofalnu prošlu sezonu.

Misfits, iako je novajlija u ligi, ne treba potceniti. KaKAO, nije odigrao baš najbolje prethodne dve sezone u Kini, ali ne treba zaboraviti da su ga nekada smatrali za najboljeg junglera na svetu. Njihov duo bot lejn, Steven “Hans Sama” Liv i Lee “IgNar” Dong-geun je već dobro uigran, te će od njih dosta zavisti kako će i oko čega Misfits igrati.

Giants-i imaju veliki problem što se tiče pozicije junglera, kao što se dalo videti na turniru IEM XI Gyeonggi, kada je na jungle poziciji igrao rezervista tima Vitality, Kim “MightyBear” Min-soo, zbog čega Giants i nije toliko briljirao. Većina mečeva će zavisiti od njihovog mid lejnera Na “NighT” Gun-woo-a , koji će predstavljati njihovog novog vođu i Carry igrača tokom cele sezone.

Prognoza: Misfits 2:1 Giants

Ekipa Unicorns of Love je prošle sezone igrala sjajno. Bili su na korak od svog prvog svetskog prvenstva u istoriji kluba. Problem je u tome što njihov performans od sezone do sezone varira. Ne treba zaboraviti da su osvojili IEM Oakland pobedivši TSM (Team Solo Mid) i ekipu Flash Wolves.

Međutim, odlazak junglera Kang “Move” Min-su i ADC-a Kim “Veritas” Kyoung-min će i te kako škoditi timu. Mada, već smo videli da, pored njihovog najboljeg igrača , top lejnera Kiss “Vizicsacsi” Tamása, Fabian “Exileh” Schubert takođe može biti dobar carry igrač i vođa tima, te će njegov performans, uz Vizicsacsia biti ključan ove sezone.

Team Vitality je odlučio da formira tim postavljajući druge pozicije oko dva carry lejna. Erlend “Nukeduck” Våtevik Holm njihov mid lejner i top lejner Lucas “Cabochard” Simon-Meslet, će biti pokretači tima, dok će novajlije u timu, verovatno, biti više orijentisani oko njih. Treba obratiti pažnju na njihovo, možda i najbolje pojačanje, a to je Ha “Hachani” Seung-cha, koji, iako je veoma dobar u lejn fazi, poznat kao i veoma agresivan igrač.

Prognoza: UoL 2:1 Team Vitality

Tim Roccat je, rame uz rame sa ekipom Origen, prošle sezone bila jedna od najslabijih ekipa u EU LCS-u, što dokazuje činjenica da su se borili u baražu za opstanak u ligi. Biće veoma teško ostvariti bilo kakvog uspeha u grupi A, u kojoj se nalaze G2, Fnatic, Misfits i Giants, jer Roccat je, uzimajući u obzir njhovu dosadašnju igru i njihov novi tim, znatno slabiji od gore navedenih.

Roccat će morati da se uzda u novajlije i svog mid lejnera Felix “Betsy” Edling, koji će po svemu sudeći, biti glavni carry ovog tima. G2 Esports je ovo drugi meč u prvom kolu, u kojem će, vrlo verovatno ostvariti pobedu. Ako se domogne pobede protiv Fnatic-a, i pobede u ovom meču, to bi bio idelan start sezone za njih, ali i u slučaju da izgube, ova pobeda bi bio lek na ranu, te je ona neophodna.

Prognoza: Roccat 0:2 G2 Esports

Ekipa Splayca je jedina, pored G2-a, odlučila da ne menja svoj tim. Njihov čuveni trener, Jakob “YamatoCannon” Mebdi veruje u svoje momke, koji su u prošloj sezoni dokazali da su čuda moguća i tako učinili da tim koji se nedavno borio za opstanak, dođe do svetskog prvenstva. Zbog toga je ova odluka Yammamota i uprave dobra. Splyce je u prošloj sezoni imao dosta problema u ranoj fazi igre, zbog čega su se dosta namučili u većini mečeva, te bi trebalo da su to uspeli da isprave. Biće zanimljiv duel na bot lejnu između korejskog dua H2K i odličnih Kasper “Kobbe” Kobberup i Mihael “Mikyx” Mehle, koji su uz Martin “Wunder” Hansen bili pokretači tima.

H2K 2:1 Splyce

Koje su vaše prognoze?

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.