Lisabon preduzima dodatne mere kako bi izbegao kaznu EU

Izvor: Blic, 18.Jul.2016, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lisabon preduzima dodatne mere kako bi izbegao kaznu EU

Portugalske vlasti su saopštile danas da bi mogle preduzeti dodatne mere, ako bude bilo potrebe, kako bi dostigle ovogodišnji ciljani deficit i izbegle kaznu Brisela zbog kršenja fiskalnih obaveza.

"Portugalska vlada je spremna da usvoji fiskalne mere kako bi ispravila eventualna odstupanja u budžetskoj potrošnji", napisao je portugalski ministar finansija Mario Senteno u pismu Evropskoj komisiji, dodajući da je zvanični Lisabon na putu da ove godine dovede budžetski deficit >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ispod granice EU od 3,0 odsto BDP-a, prenosi AFP.

Kako je naveo, budžetom za 2016. godinu je predviđeno dodatno rezanje troškova u iznosu od 346,2 miliona evra ili 0,2 odsto BDP-a, što u slučaju potrebe može biti aktivirano odmah.

Budžetom su, kako je dodao, predviđene i mere u iznosu od 196,6 miliona evra koje mogu biti iskorišćene u slučaju većih odstupanja.

Ministri evrozone su se prošle nedelje dogovorili da zvanično pokrenu postupak protiv Portugalije i Španije zbog prekomenog budžetskog deficita.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.