Linta: Šovinistička izjava Milanovića

Izvor: Press, 25.Sep.2015, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Šovinistička izjava Milanovića

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta, izjavio je danas da je "uvredljiva i šovinistička" izjava hrvatskog premijera Zorana Milanovića da su Srbi varvari i pozvao članove hrvatske vlade iz redova Srba da osude Milanovićevo "antisrpsko ponašanje".
         Linta je apelovao na EU da na premijera Hrvatske izvrši pritisak da ukine "besmislene zabrane" i počne da se ponaša >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << "pristojno i civilizovano". "Navedena izjava predstavlja vrhunac primitivnog ponašanja Milanovića, jer iz nje proizlazi da su tobože Hrvati civilizovaniji i više vrijedni od Srba", navodi se u Lintinom saopštenju dostavljenom medijima. Linta je naveo da se, nasuprot tome premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavom da neće uvesti zabranu za ulazak automobila i autobusa sa hrvatskim registracijama u Srbiju i da su građani Hrvatske dobrodošli, pokazao kao ozbiljan i odgovoran lider. Predsednik Koalicije udruženja izbeglica pozvao je dvoje potpredsednika i ministara iz reda Srba u hrvatskoj Vladi, Milanku Opačić i Branka Grčića, da javno osude Milanovićevo antisrpsko ponašanje, a funkcionere i članove Socijademokratske partije Hrvatske iz reda Srba da na partijskim organima traže osudu njegove "uvredljive i šovinističke izjave da su Srbi varvari". Linta je, istovremeno, apelovao na Evropsku uniju da "izvrši jak pritisak na Milanovića da ukine besmislene zabrane i da se počne ponašati pristojno i civilizovano", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

"Vesti" u Vukovaru, gradu etničkih tenzija (3): Pod Tuđmanomnam je bilo bolje

Izvor: Vesti-online.com, 26.Sep.2015, 08:11

Vojislav Stanimirović, osnivač i predsednik SDSS, najbrojnije srpske partije u Hrvatskoj, ocenjuje za "Vesti" da će Srbi na predstojećim izborima za Sabor jako teško osvojiti više od tri zagarantovana mandata i da još nije isključena mogućnost koalicije sa strankom aktuelnog premijera Hrvatske...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.