Linta: Hrvatska nije zrela da bude članica EU

Izvor: Press, 24.Sep.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Hrvatska nije zrela da bude članica EU

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta, pozdravio je odluku Vlade Srbije da zabrani ulazak teretnih vozila registrovanih u Hrvatskoj i robe koja je proizvedena u Hrvatskoj i poručio da poslednje odluke i izjave hrvatskih zvaničnika potvrđuju da ta zemlja nije zrela da bude članica Evropske unije.
         Linta >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je u saopštenju dostavljenom medijima istakao da je to jedan od načina da Srbija pokaže da neće dozvoliti dalje ponižavanje i brutalni napad na svoju ekonomiju.  On je najoštrije osudio "antievropsku i anticivilizacijsku" odluku Hrvatske da zabrani ulazak putničkih automobila i autobusa srpskih registracija i građana koji imaju srpski pasoš. Tom odlukom, smatra Linta, Hrvatska otvoreno krši Evropsku konvenciju o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda koja garantuje slobodu kretanja kao jedan od temeljnih principa Evropske unije. "Sada se još jednom vidi na delu pogubna politika lažnog pomirenja bivšeg režima Borisa Tadića koji je aktivno podržao evropske integracije Hrvatske preko leđa stotina hiljada proteranih Srba koji ne mogu da ostvare osnovna ljudska prava u 28. članici Evropske unije", zaključio je Linta.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.