Lažna uzbuna: U džamiji koverta sa brašnom

Izvor: Radio 021, 26.Nov.2015, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažna uzbuna: U džamiji koverta sa brašnom

Beli prašak koji je pronađen u koverti u džamiji u Briselu zapravo je brašno, a ne antraks ili hemijsko oružje, javlja Si-En-En.

Vatrogasci i ekipe za dekontaminaciju izašli su ranije danas na teren, u džamiju blizu sedišta Evropske komisije, gde je pronađen paket sa sumnjivim prahom, za koji je postojala bojazan da se radi o antraksu. Osoba koja je otvorila paket otkrila je beli prah i odmah obavestila nadležne.

Novinari Rojtersa videli su na desetine vozila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << hitnih službi, uključujući policije, ispred Islamskog i kulturnog centra Belgije, u čijem se sastavu nalazi najveća džamija u Briselu, oko 200 metara od Evropske komisije. Ekipa civilne zaštite sprovela je dekontaminaciju iz predostrožnosti na nekoliko ljudi u džamiji u koju je stigao sumnjivi paket.

Od terorističkih napada u Parizu 13. novembra, koje su izveli ekstremisti Islamske države iz Francuske i Belgije, bilo je izveštaja o pretnjama usmerenim prema džamijama, koje posećuje oko pola miliona muslimana u Belgiji, među kojima i pretnje od nepoznate grupe koja sebe naziva Hrišćanska država.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

NAĐEN SUMNJIV PRAH U BRISELU: U džamiji ostavljen paketić za koji misle da je antraks

Izvor: Kurir, 26.Nov.2015

Vatrogasci i ekipe za dekontaminaciju izašli su danas na teren, u džamiju blizu sedišta Evropske komisije, gde je pronađen paket sa sumnjivim prahom, za koji, kako je rečeno u vatrogasnoj službi, postoji bojazan da se radi o antraksu...Novinari Rojtersa videli su na desetine vozila hitnih službi,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.