Lavrov: Veštačke barijere na putu Južnog toka se moraju ukloniti

Izvor: Vostok.rs, 09.Jul.2014, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Veštačke barijere na putu Južnog toka se moraju ukloniti

09.07.2014. -

Moraju se ukloniti sve veštačke barijere na putu Južnog toka i postupati u skladu sa bilateralnim dogovorima koji su već zaključeni, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na pres konferenciji u Sloveniji.

On je naglasio da će projekat čiju realizaciju pokušava da zaustavi EU pomoći u jačanju energetske bezbednosti cele Evrope.

Evropska komisija je zauzela >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << oštar stav povodom gasovoda Opal (kraka Severnog toka) i Južnog toka, izjavljujući da projekti ne odgovaraju pravilima trećeg energetskog paketa EU, koji dozvoljava Gaspromu da koristi samo polovinu kapaciteta gasovoda. U Gaspromu smatraju da se radi o diskriminaciji.

Izvor: Glas Rusije, foto: AP/Darko Bandic    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lavrov: Predsedavanje Italije će pomoći partnerstvu EU i RF

Izvor: Vostok.rs, 09.Jul.2014

09.07.2014. -..Moskva računa da će predsedavanje Italije u Savetu EU pomoći da se uklone veštačke barijere na putu partnerstva Rusije i Evropske unije, izjavio je u sredu ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov posle pregovora sa italijanskom šeficom diplomatije Federikom Mogerini...Lavrov...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.