Lajčak razgovarao sa zvaničnicima

Izvor: B92, 24.Maj.2012, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajčak razgovarao sa zvaničnicima

Bratislava/Beograd -- Šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak stigao u Beograd, gde se sastao sa Ivicom Dačićem, Tomislavom Nikolićem i Draganom Šutanovcem

Ministar odbrane Srbije i slovački ministasr spoljnih poslova razgovarali su o saradnji dveju zemalja, odnosima u regionu i nastavku procesa evropskih integracija Srbije.

Lajčak je pohvalio reforme sprovedene u sistemu odbrane i kao pozitivno ocenio učešće pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ujedinjenih nacija i Evropske unije.

Šutanovac je istakao da između Srbije i Slovačke postoji odlična saradnja na svim nivoima, a posebno se osvrnuo na kvalitetnu saradnju dva sistema odbrane, objavljeno je na internet stranici srpskog Ministarstva odbrane.

Pre toga, Lajčak se sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem i novoizabranim predsednikom Srbije Tomsilavom Nikolićem.

Kako navode u ambasadi Slovačke u Beogradu, slovački minsitar u Beogradu će odvojeno razgovarati i sa šefom diplomatije Vukom Jeremićem.

Kako je najavljeno, Lajčak u Srbiju dolazi i u ime visoke predstavnice EU , kao neko ko poznaje niz srpskih političara zahvaljujući svom ranijem mandatu, prenela je ta agencija .

Slovački ministar je uoči posete ocenio da su izbori u Srbiji su bili slobodni i demokratski i da su birači na njima doneli odluku koju treba poštovati.

"Sada je važno da vlada Srbije i predsednik zadrže proevropski kurs, a ja sam ubeđen da je to najbolji put za Srbiju i njen narod," istakao je Lajčak.

"Teme Lajčakovih razgovora u Beogradu biće biće aktuelna situacija u Srbiji posle parlamentarnih, predsedničkih, pokrajinskih i lokalnih izbora, formiranje nove vlade, evropske integracije Srbije i regionalna saradnja", saopštilo je slovačko ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar će sa partnerima u Srbiji razgovarati i o razvoju bilateralne saradnje i ekonomskim pitanjima, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.