Lajčak: Sve spremno za početak dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: Blic, 05.Mar.2011, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajčak: Sve spremno za početak dijaloga Beograda i Prištine

BRATISLAVA - Sve je spremno za početak dijaloga Beograda i Prištine, u kojem posreduje Evropska unija, i nema nikakvog razloga za odlaganje, izjavio je direktor za Balkan, Rusiju i zemlje istočnog partnerstva u Evropskoj uniji Miroslav Lajčak.

Lajčak, u izjavi za slovačku agenciju TASR, nije naveo kada će tačno razgovori početi. Kako je rekao, EU od razgovora očekuje uspostavljanje komunikacionog kanala između Beograda i Prištine i rešenje mnogih pitanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na prvom mestu onih koja se tiču svakodnevnog života građana.

"Sistem pristupa je da se treba usmeriti, na prvom mestu, na pitanja koja direktno utiču na život ljudi i čijim bi se rešenjem taj život olakšao i poboljšala atmosfera u regionu, kao i regionalna privreda i komunikacija", rekao je Lajčak na konferenciji GLOBSEK, koja je održana u Bratislavi.

Povodom izveštaja o trgovini ljudskim organima na Kosovu i u Albaniji i eventualnoj umešanosti kosovskog premijera Hašima Tačija u tu trgovinu, Lajčak je naglasio da ih EU shvata veoma ozbiljno, ali uz poštovanje principa nevinosti

dok se ne dokaže krivica.

"Misija EU na Kosovu, Euleks, ima naša ovlašćenja da veoma ozbiljno istraži te optužbe, što ona i čini", rekao je Lajčak.

Povezane vesti: Lajčak: Nema razloga za odlaganje početka razgovora Kesić: Srbija i Kosovo nemaju autoritet za rešavanje težih pitanja Kosovski parlament u ponedeljak o dijalogu sa Beogradom Uspeh razgovora o Kosovu važan za Beograd i Prištinu EU: Dijalog naredne nedelje

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.