LDP tvrdi da nema novih zahteva iz EU

Izvor: Glas javnosti, 15.Dec.2011, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP tvrdi da nema novih zahteva iz EU

BEOGRAD - Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da srpski političari ne bi smeli da građanima nude opravdanje o izmišljenim novim uslovima i preprekama iz Evrope u zamenu za neuspeh politike evropskih integracija.

"Nema nikakvih novih zahteva iz EU, uslovi za kandidaturu su bili poznati odavno, a posebno ih je u Beogradu razjasnila nemačka kancelarka još u avgustu. Od tada >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je bilo jasno da Beograd mora da obezbedi da se život na severu Kosova odvija mirno i normalno, a da se u međuvremenu postignu i efikasno realizuju svi dogovori iz briselskog dijaloga", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

On je ocenio da je sebično da se razlozi za sopstveni politički neuspeh traže izmišljanjem navodnih neprihvatljivih zahteva Evrope i dodao da je vlast u Beogradu posle 9. decembra počela kampanju definitivnog napuštanja kursa evropskih integracija.

"Ako je tako, onda oni koji nisu uspeli da zemlju dovedu ni do statusa kandidata, to jasno treba da saopšte građanima i pruže im priliku da se o budućoj politici Srbije, naročito prema Evropskoj uniji i Kosovu, slobodno izjasne na fer izborima", naveo je Jovanović. On je dodao da građanima treba dati mogućnost da izaberu između budućnosti koje im se nude, odnosno između "kosovsko-evropskih fraza i crvenih linija" i potpunog preokreta i suočavanja sa svim problemima.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.