Kurc danas u Srbiji - kao ministar i predsedavajući OEBS

Izvor: Press, 13.Feb.2017, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc danas u Srbiji - kao ministar i predsedavajući OEBS

Ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc boraviće danas u Beogradu u dvostrukoj ulozi - kao ministar i predsedavajući OEBS.
Foto:B92.net
Sa zvaničnicima će razgovarati o problemu migracija i približavanju zapadnog Balkana EU.
Kurc će se u Beogradu između ostalog sastati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> Austrijski šef diplomatije je uoči posete u intervjuu Tanjugu podsetio da Austrija spada u zemlje koje najsnažnije podržavaju otvaranje daljih poglavlja u pristupnim pregovorima Srbije sa EU, što je poznato i aktuelnom malteškom predsedavanju EU. 

On je rekao i da je potrebno konstruktivno nastaviti dijalog Beograda i Prištine jer to može pomoći da se skeptične zemlje EU uvere da treba preduzeti dalje korake na evropskom putu Srbije. 

Da bi se sporazumi postignuti u dijalogu primenili u potpunosti, neophodni su, ne samo revitalizacija i ponovno otvaranje mosta u Mitrovici, već i uspostavljanje ZSO", naglasio je austrijski diplomata u intervjuu srpskoj novinskoj agenciji. 

Kurc će tokom posete Beogradu prisustvovati operativnom sastanku tužilaca i policajaca iz Bugarske, Hrvatske i predstavnika Stalne udarne grupe za suzbijanje krijumčarenja ljudi Republike Srbije. 

Sastanak je organizovala Misija OEBS da omogući razmenu informacija o istragama slučajeva krijumčarenja migranata kojim se bave organizovane kriminalne grupe. 

Austrijski šef diplomatije će uručiti i vozila i IT opremu koju je Misija OEBS u Srbiji donirala Stalnoj udarnoj grupi. 

Kurc u Beograd dolazi nakon posete Skoplju, godinu dana nakon zatvaranja balkanske migrantske rute.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić se sastao as MSP Austije, Sebastijanom Kurcem

Izvor: Beta Video, 13.Feb.2017

BEOGRAD - Predsedavajući OEBS-u i ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc sastao se sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Kurc: Austrija želi da zadrži Zapadni Balkan na evropskom putu

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Feb.2017

Šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc izjavio je danas u Beogradu da će Austrija učiniti sve da zadrži zemlje Zapadnog Balkana, a posebno Srbiju, na putu ka Evropskoj uniji..."Iako je protekla godina bila teška za EU, naš stav ostaje isti - želimo da zemlje Zapadnog Balkana a naročito Srbiju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.