Kurc: Više nego zasluženo otvaranje poglavlja

Izvor: Prva.rs, 03.Dec.2015, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc: Više nego zasluženo otvaranje poglavlja

Austrijski šef diplomatije je u izjavi Tanjugu kazao da ga veoma raduje predstojeće otvaranje poglavlja za šta se zvaničan Beč već dugo zalagao.
"Premijer Aleksandar Vučić je zemlju izveo na izvanredan put. On je preduzeo veoma teške i bolne reforme, na osnovu kojih se privreda veoma pozitivno razvija", naglasio je Kurc.
On je ocenio da je Srbija više nego zaslužila otvaranje poglavlja i da odluka o otvaranju pokazuje da se Srbija pod rukovodstvom premijera Vučića nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << na odličnom putu.
Kurc je najavio da će u Briselu Austrija lobirati da se pregovori Srbije sa EU brzo odvijaju.
"Mi smo odavno insistirali da se poglavlja sa Srbijom otvore i zalagaćemo se dalje da se pregovori brzo odvijaju", istakao je Kurc.
On je rekao da će pored toga Austrija nastaviti sa pospešivanjem ekonomske saradnje sa Srbijom.
"Imamo mnogo preduzeća koja su zadovoljna poslovanjem u Srbiji, a i mnogih firmi koje bi da investiraju u tu zemlju", zaključio je austrijski šef diplomatije.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.