Kuće prodaju za jedan evro!?

Izvor: BanjalukaLive.com, 18.Avg.2014, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuće prodaju za jedan evro!?

Ponuda koja ne može da se odbije: rustikalna kuća u sicilijanskom selu na brdašcu prodaje se za samo jedan evro. Smeštene nedaleko od parka prirode i planine Madonie, oko 120 kilometara jugoistočno od Palerma, takve kuće nalaze se svuda na lokalitetu Gangija, piše portal SEEbiz.eu. Napuštene od vlasnika koji su emigrirali dvadesetih godina prošlog vijeka, skrivaju vrijednosti poput pločica iz 18. vijeka, starih šporeta >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << na drva ili plafona s gredama, sve sa predivnim vidikom. Dvadesetak ih se još nudi na prodaju po cijeni od jednog evra, dok ostalih 300 vrijedi između pet i 15.000 evra. Incijativu je pokrenulo selo kako bi zaustavilo demografski pad i vratili život u selo. "Po cijeni za tu kuću ne biste mogli da kupite ni parking mjesto u Australiji", rekao je australijski režiser Dominik Alen (33), jedan od brojnih potencijalnih kupaca u potrazi za povoljnom kućom ili štalom koje bi pretvorio u ljetnje boravište, gledajući oko sebe u uskoj kućici na tri sprata, s kuhinjom isklesanom u stijeni i pogledom na polja kukuruza i šumu. Dvadesetih godina prošlog vijeka i nakon Drugog svjetskog rata oko 9.000 stanovnika Gangija emigriralo je prema Argentini i SAD-u bježeći od siromaštva, bolesti i bezakonja. Kupci moraju opštini dati 5.000 evra kao jamstvo da će renovirati kuću u roku od tri godine, dok procijenjeni trošak takve obnove iznosi otprilike 20.000 evra, osim ako ne mora da se popravlja i krov čime se onda diže i cijena. (MONDO)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Kuća na Siciliji samo za jedan evro? Da, ali…

Izvor: BKTV News, 18.Avg.2014

Ponuda koja se ne može odbiti glasi: rustikalna kuća u sicilijanskom selu na brdašcu, nekada domu seljaka i njegovog magarca, prodaje se za samo jedan evro!..Ali… Kupci moraju u opštini dati depozit od 5.000 evra kao jemstvo da će renovirati kuću u roku od tri godine, dok procenjeni trošak takve...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.