Krulj za američki portal Politiko: Srbiji poboljšani izgledi za članstvo u EU

Izvor: BKTV News, 04.Apr.2017, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krulj za američki portal Politiko: Srbiji poboljšani izgledi za članstvo u EU

Glavni ekonomista srpskog pregovaračkog tima sa Evropskom unijom Vladimir Krulj, tvrdi da Srbija beleži konstantan napredak u svim sferama.

[bannne]

Srbija beleži napredak na svim poljima i ima poboljšane izglede za članstvo u Evropskoj uniji, rekao je za uticajni američki portal Politiko, Vladimir Krulj, glavni ekonomista srpskog pregovaračkog tima sa Evropskom unijom.

Krulj za BBC: >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Aranžman Srbije sa MMF-om jedan od najuspešnijih (VIDEO)

"Imamo novu političku paradigmu i veliki zaokret ka izuzetno ekonomski orijentisanom programu koji vodi Vlada Srbije. Javni dug je smanjen, nezaposlenost je opala sa 26 odsto pre dve godine na sadašnjih 13 procenata", istakao je Krulj.

On je ocenio, takođe, da je Srbija sprovela najobimnije i najvažnije ekonomske reforme u poslednjih 20 godina. U opširnoj analizi portala Politiko, autori teksta navode da je tehnički moguće da Srbija do 2020. godine završi pregovore o pristupanju Evropskoj uniji.

Krulj za BKTVNews: "Brexit" će dovesti do velike nestabilnosti na finansijskim tržištima kako u Britaniji tako i u EU

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.