Kredit EU od 200 miliona evra za budžet Srbije

Izvor: Beta, 05.Jul.2010, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kredit EU od 200 miliona evra za budžet Srbije

BEOGRAD, 5. jula 2010. (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Djelić i komesar Evropske unije za ekonomiju Oli Ren u ponedeljak su u Briselu potpisali sporazum o kreditu od 200 miliona evra koji je EU odobrila kao makroekonomsku pomoć Srbiji.

Djelić i Ren su izjavili da je to dokaz političke i ekonomske podrške koju EU pruža Srbiji.

Evropska unija će, kako je objašnjeno, na finansijskom tržištu po najpovoljnijim uslovima pozajmiti novac koji je namenjen kreditu Srbije.

Djelić je rekao da će Srbija kredit EU otplaćivati osam godina sa godišnjom kamatom od oko jedan odsto. Da se Srbija neposredno zaduživala taj krediti bi, kako je dodao, bio skuplji, i to za oko 30 milion evra.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

200 miliona Srbiji - pod određenim uslovima

Izvor: Deutsche Welle, 05.Jul.2010

Potpredsednik Vlade Srbije, Božidar Đelić i komesar Evropske unije za ekonomska i monetarna pitanja, Oli Ren, potpisali su sporazum o kreditu od 200 miliona evra koji je EU odobrila kao makroekonomsku pomoć Srbiji.

Nastavak na Deutsche Welle...

Kredit EU u iznosu od 200 miliona evra za budzet Srbije

Izvor: Economy.rs, 05.Jul.2010

Potpredsednik Vlade Republike Srbije za evropske integracije Bozidar Djelic i evropski komesar za ekonomska i monetarna pitanja Oli Ren potpisali su danas u Briselu sporazum o kreditu u vrednosti od 200 miliona evra, koji je EU odobrila kao makroekonomsku pomoc Srbiji.

Nastavak na Economy.rs...

Potpisan sporazum o kredit EU od 200 mil EUR za budžet Srbije

Izvor: Krediti.rs, 06.Jul.2010, 10:48

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić i komesar Evropske unije za ekonomiju Oli Ren danas (5. jul 2010. godine) su u Briselu potpisali sporazum o kreditu od 200 mil EUR koji je EU odobrila kao makroekonomsku pomoć Srbiji.

Nastavak na Krediti.rs...

EU za koordinaciju borbe protiv pandemija

Izvor: Blic, 06.Jul.2010

Evropska komisija priprema za jesen niz preporuka radi bolje koordinacije upravljanjem pandemijama u Evropskoj uniji, posle kritika vezanih za nepotrebne troškove u 2009. godini radi borbe protiv virusa gripa A (H1N1), izjavio je evropski komesar za zdravlje Džon Dali. "Jedan od najvećih zdravstvenih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.