Kraljevo: Za izgradnju dva mosta - 150.000 evra

Izvor: Press, 09.Okt.2015, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevo: Za izgradnju dva mosta - 150.000 evra

U Kraljevu je danas, zahvaljući donaciji Evropske unije od 150.000 evra počela izgradnja dva mosta koji su bili porušeni u prošlogodišnjim poplavama.
         Radovi bi trebali da budu završeni u roku od 60 dana, a omogućiće pristup poljoprivrednom zemljištu za 70 seoskih domaćinstava.
Izgradnja mostova na Lopatnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i Musinoj reci u Kraljevu je počela zahvaljujući sredstvima EU koja su donirana kroz Program pomoći EU poplavljenim područjima u Srbiji, saopsteno je iz tog programa.
Most na Lopatnici je dug 28 metara a na Musinoj reci 14 metara dok posao obuhvata  i čišćenje terena i sanaciju obala reka, dodaje se u saopštenju.
Gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić izrazio je zahavalnost EU zbog nastavka podrške u obnovi od poplava
"Do sada je EU obezbedil sredstva za obnovu 18 domaćinstava, nabavku nameštaja i kućnih aparata za 20 porodica, podršku za deset preduzetnika i oko 1.320 poljoprivrednih domaćinstava", rekao je on.
Tokom poplava uništeni su stubovi na mostovima, što je izazvalo urušavanje konstrukcije i pucanje putnih ploča. 
Kretanje stanovnika je bilo znatno otežano a zahvaljujući pontonskom mostu koji je Vojska Srbije postavila na Lopatnici, izbegnut je potpuni prekid transporta na ovoj reci.
Projekat izgradnje dva mosta u Kraljevu, koji finansira EU, sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).
Program pomoći EU poplavljenim područjima u Srbiji, u ukupnoj vrednosti od 30 miliona evra, finansirana je pretpristupnih fondova.
Sredstva su namenjena izgradnji kuća, obnovi ustanova, puteva ali i  obnavljanju poljoprivredne proizvodnje u 24 opštine koje su bile najviše pogođene poplavama.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.