Kraj ovakvih Reala i Barselone?

Izvor: Mondo, 04.Jul.2016, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj ovakvih Reala i Barselone?

Evropska unija naložila je slavnim klubovima da vrate milione koje su dobili od države, jer tako stiču neopravdanu prednost nad rivalima.

Evropska unija naložila je danas španskim fudbalskim klubovima, među kojim su i Real i Barselona, da vrate milione evra koje su nezakonito dobili od države!

Kako se navodi u saopštenju Evropske komisije, u pitanju su poreske olakšice od države, sto >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je klubovima stvorilo "neopravdanu prednost".

Pored Barselone i Reala pomoć su imali Valensija, Atletik Bilbao, Atletiko Madrid, Osasuna, Elče i Erkules.

"Korišćenje novca poreskih obveznika za finansiranje sportskih klubova može stvoriti nelojalnu konkurenciju. Profesionalni fudbal je komercijalna aktivnost, sa značajnom količinom novca i javni novac mora da bude u skladu sa pravilima fer konkurencije", izjavila je komesarka EU za zaštitu tržišne konkurentnosti Margaret Vestager.

Za razliku od najvećih konkurenata iz ostatka Evrope, Real i Barselona nisu privatni klubovi i nije tajna da ih država pomaže.

Posle ove opomene iz EU, izvesno je da slavni klubovi neće moći da računaju na određene izvore finansiranja, na koje su bili naviknuti od osnivanja.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU poručila Realu i Barsi: Vratite pare državi

Izvor: B92, 04.Jul.2016

Evropska unija (EU) naložila je španskim fudbalskim klubovima, među kojim su i Real i Barselona, da vrate milione evra koje su nezakonito dobili od države. Pored Barselone i Reala pomoć su imali Valensija, Atletik Bilbao, Atletiko Madrid, Osasuna, Elče i Erkules.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.