Koštunica: Stop cepkanju Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2010, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Stop cepkanju Srbije

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica pozvao je danas vlast da "odustane od pogubne ideje da se Srbija, čiji je teritorijalni integritet ozbiljno ugrožen od Evropske unije, dalje cepka i razgrađuje na regione".

''Umesto regionalnih skupština, vlada i birokratija, koje će morati da plaćaju osiromašeni građani, svu snagu bi trebalo usmeriti na razvoj gradova, sela i lokalne samouprave, kako bismo obezbedili pravi ravnomerni razvoj cele >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zemlje, što nalaže Ustav Srbije'', rekao je Koštunica.

On je, na predstavljanju Ekonomskog programa DSS za razvoj 21 grada i opštine u Srbiji, ocenio da je "promišljeni razvoj lokalne samouprave" najbolji put za ekonomsko jačanje Srbije.

"Ekonomski razvoj zemlje u celini, ekonomski razvoj svakog mesta u Srbiji, predstavlja nacionalni interes. Osnovni nacionalni interes Srbije je oporavak privrede i ponovno stavljanje zemlje na stabilan put ekonomskog razvoja", poručio je Koštunica.

Preme njegovim rečima, zemlji je neophodan povratak na državotvornu politiku nacionalnog jedinstva, kakva je vođena u Srbiji od 2004. do 2008. godine, kada je DSS bila na čelu Vlade Srbije. On je najavio da će DSS na isti način uraditi konkretne programe za sva mesta u Srbiji i napraviti posebne programe za Beograd i Vojvodinu.

Koštunica je optužio vlast da je njena "ogoljena propaganda i površna demagogija" dovela zemlju u teško stanje.

rema njegovim rečima, DSS svojim ekonomskim programom razvoja poziva javnost i građane da zajedno okrenu novi list, kako bi se ponovo uspostavila državotvorna politiku "koja u sebi neraskidivo povezuje ekonomske i nacionalne interese Srbije".

Koštunica je istakao da na putu ponovnog uspostavljanja odgovorne vlasti u zemlji i sadašnja Vlada "može da uradi makar jedan, ali dobar potez".

"Pozivamo Vladu da donese odluku o zaustavljanju prodaje Telekoma i da tako ostane upamćena da je ipak donela jednu razumnu, za Srbiju korisnu odluku", rekao je Koštunica.

On je apelovao da se Srbija okrene razvoju gradova i sela, a da ostavi Evropskoj uniji i NATO da "rešavaju svoje probleme i brige".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.