Izvor: Southeast European Times, 03.Jun.2010, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo uvereno u napredak evropske integracije regiona

03/06/2010

PRIŠTINA, Kosovo -- Sastanak EU i zapadnog Balkana u Sarajevu održan u sredu (2. juna), potvrdio je da zemlje u regionu imaju izglede za članstvo u EU. Posle sastanka, kosovski ministar inostranih poslova Skender Hiseni je istakao: "Svi učesnici ... tražili su ubrzanje procesa integracije." On je dodao da je na sastanku naglašena posvećenost >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << proširenju liberalizacije viznog režima na sve zemlje zapadnog Balkana. Španski ministar inostranih poslova Migel Anhel Moratinos opisao je konferenciju kao "istorijski dan" u kojem su EU i zapadni Balkan došli do "nove saglasnosti" vezane za nadu, budućnost i potpunu integraciju sa institucijama EU.

Prvi put od kada je Priština proglasila nezavisnost 2008, kosovski i srpski ministri inostranih poslova sedeli su za istim stolom. Šef UNMIK-a Lamberto Zanijer takođe je prisustvovao sastanku, što je, kako je rekao srpski ministar inostranih poslova Vuk Jeremić, pokazalo da je Kosovo predstavljao UNMIK. (Koha Ditore, Zeri - 03/06/10; Kohavižn, RTK, TV 21, Klan Kosova - 02/06/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.