Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Feb.2015, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kormak: Ključni momenat za BiH

Ambasadaor SAD u BiH Morin Kormak ocijenila je večeras da put do prosperitetne budućnosti BiH ide preko članstva u EU, najvećem trgovinskom partneru BiH.

"BiH već nekoliko godina stoji na tom putu, ali novoizabrani lideri shvataju da se ona nalazi u ključnom momentu, da joj je EU pružila jedinstvenu šansu koju mora iskoristiti", rekla je Kormakova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << na prijemu, koji je u njenu čast organizovao otpravnik poslova Ambasade SAD Nikolas Hil.

Ona je istakla da je Predsjedništvo BiH, potpisivanjem obaveze za provođenje reformi neophodnih za članstvo u EU, pokazalo čvrstu odlučnost i to je pozitivan inicijalni korak.

Kormakova je napomenula da su i članovi Predsjedništva BiH rekli da je ključna faza ovog plana provođenje reformi, te da su SAD i dalje čvrsto opredjeljene da podrže ta nastojanja, saopšteno je iz američke Ambasade.

"U međuvremenu, lideri u BiH trebalo bi da na svim nivoima usvajaju politike pogodne za poslovanje kako bi se otvarala radna mjesta koja su prijeko potrebna BiH", rekla je Kormakova.

Prema njenim riječima, lideri u BiH trebalo bi da djeluju u skladu sa preporukama organizacija, poput Savjeta stranih investitora i Američke trgovinske komore, da bi što prije došlo do investicija u strateške sektore, poput energetike, poljoprivrede i informacionih tehnologija, te da bi se stimulisala ekonomija.

"Budućnost BiH je, takođe, u NATO-u. Čestitam Oružanim snagama BiH koj pokazuju profesionalnost i kompetentnost u Avganistanu i u Iraku, kao i ovdje u BiH za vrijeme prošlogodišnjih poplava", rekla je Kormakova.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Kormak: Prosperitetna budućnost BiH u EU

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Feb.2015

SARAJEVO - Ambasadaor SAD u BiH Morin Kormak ocijenila je večeras da put do prosperitetne budućnosti BiH ide preko članstva u EU, najvećem trgovinskom partneru BiH..."BiH već nekoliko godina stoji na tom putu, ali novoizabrani lideri shvataju da se ona nalazi u ključnom momentu, da joj je EU pružila...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.