Izvor: S media, 20.Nov.2012, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koordinaciono telo za pristupanje EU: Svi da ispune preporuke Evropske komisije (VIDEO)

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić naložio je svim ministarstvima i nadležnim institucijama da u planiranom roku ispune preporuke Evropske komisije predvidjene za ovu godinu u procesu evropskih integracija, saopštilo je Koordinaciono telo za pristupanje EU.

Na prvom sastanku Koordinacionog tela u novom sazivu ocenjeno je da je brži napredak u procesu evropskih integracija i otpočinjanje pregovora >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << o članstvu u EU jedan od prioritetnih ciljeva Vlade Srbije.

Koordinaciono telo je prihvatilo Akcioni plan za ispunjavanje preporuka Evropske komisije iz godišnjeg izveštaja o napretku Srbije u procesu evropskih integracija za 2012. godinu.

Zadatak Koordinacionog tela je da koordinira rad organa državne uprave u vezi sa pristupanjem Srbije EU.

To telo, takodje, razmatra i politička i strateška pitanja u vezi sa pristupanjem Srbije EU, precizira ključne političke stavove koje će zauzeti Vlada i pomaže u rešavanju eventualnog definisanja podele nadležnosti izmedju ministarstava u procesu evropskih integracija.

Planirano je da Vlada usvoji Akcioni plan pre sastanka Evropskog saveta u decembru kako bi se pokazala spremnost za ispunjavanje svih uslova za dobijanje datuma početka pregovora.

Vlada Srbije će o ispunjenosti tog plana raspravljati u aprilu, julu i septembru 2013. godine, navelo je Koordinaciono telo u saopštenju.

(Tanjug)

Foto: Vlada Srbije

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Grubješić: Cilj dobijanje datuma, unutrašnje reforme ključne

Izvor: Blic, 21.Nov.2012, 15:16

Potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je danas da je jedan od glavnih ciljeva Srbije da dobije datum za otpočinjanje pregovora sa Evropskom unijom, a da su u procesu evropskih integracija ključne unutrašnje reforme...U procesu evrointegracija, ako se izuzmu velika...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.