Konzorcijum za zdravu a jeftinu hranu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2012, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konzorcijum za zdravu a jeftinu hranu

NOVI SAD -

Institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, mesna industrija Štrand i kompanija Zdravo organik iz Selenče deo su konzorcijuma od 17 institucija u devet evropskih zemalja koji će do kraja 2014. napraviti ukusnu, zdravu, a jeftinu hranu od mesa, voća i povrća.

Ukusno zdravo a jeftino, zvuči skoro nemoguće, međutim upravo takvi prehrambeni proizvodi od mesa, voća i povrća naći će se na našem tržišnu za najkasnije tri godine.

U okviru projekta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Šansa" koji finansira Evropska unija došlo se do podataka da u ishrani našeg stanovništva najviše nedostaje vlakana, cinka, gvožđa i selena.

Novi artikli poboljšaće kvalitet života siromašnog stanovništva, koga je iz godine u godinu sve više.

Na tržištu će se naći za najkasnije tri godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.