Kontranapad Brisela: Retroaktivni porez na kineske automobile!

Izvor: B92, 06.Mar.2024, 21:50

Kontranapad Brisela: Retroaktivni porez na kineske automobile!

Evropska unija bi mogla da uvede retroakivne carine na električna vozila iz Kine, a već od sutra će uvoznici morati da prijave uvoz ove vrste robe u EU.

U oktobru 2023. godine je Evropska komisija pokrenula istragu o uvozu kineskih električnih vozila na baterije, kako bi utvrdila da li treba uvesti carine kojima bi zaštitila domaće proizvođače od konkurencije iz inostranstva, piše list SCMP.

U belešci, koja je danas objavljena u zvaničnom časopisu Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << unije, tvrdi se da "Evropska komisija ima na raspolaganju dovoljno dokaza koji pokazuju da se uvoz dotičnog proizvoda iz Kine subvencioniše".

List (koji je inače iz Kine) navodi da Evropska unija želi da ubrza celu istragu i da na taj način "omete" uvoz kineskih električnih automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.