Konkurs za srednjoškolce Evropski dnevnik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2016, 06:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za srednjoškolce "Evropski dnevnik"

EU Info centar otvorio je konkurs za kreativne i inovativne literarne, novinarske, foto i video radove srednjoškolaca. Rok za prijavu je 10. jun.

Teme konkursa su odnos Srbije i Evropske unije (EU), dalji nastavak obrazovanja u EU, preduzetništvo, prava i odgovornosti, održivi razvoj, zdravlje i bezbednost, savremeni društveni problemi, ali i slobodne teme na predlog samih učenika koje bi na neki način bile >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << povezane sa evropskom budućnošću Srbije (npr. šta je Evropa u mom gradu, šta bih voleo da Evropa donese u moj grad, i sl.), navodi se u pozivu.

Pravo učešća imaju timovi: grupe učenika iz iste škole oformljene radi učešća u takmičenju ili škola - kao celina ili njena literana, novinarka, foto ili video sekcija. Svaki tim je neophodno da čine minimum tri osobe.

Timovi mogu konkurisati u tri kategorije: 1. literarni ili novinarski pisani radovi, 2. foto reportaže ili foto radovi i 3. video forme (novinarske, umetničke, dokumentarističke, igrane dramatizacije).

Detaljnije informacije o temama, uslovima i načinu prijave mogu se pronaći ovde.

Radovi se podnose isključivo elektronskim putem, na mejl adresu evropskidnevnik@euinfo.rs.

Pristigle radove ocenjivaće stručni žiri, koji će činiti eminentni novinari, snimatelji, fotografi, profesori novinarstva, profesori dramskih umetnosti i profesori srpskog jezika.

Rezultati takmičenja će biti objavljeni u poslednjoj nedelji juna na vebsajtu www.recinam.rs.

Kreatori po jednog najboljeg rada iz svake od kategorija imaće priliku da učestvuju u aktivnostima novinarskih ekipa iz Srbije i prate ih na jednom putovanju u neku od evropskih zemalja u periodu od septembra do decembra 2016. godine, u okviru projekta "Medijske posete Evropskoj uniji" i zajedno sa njima istraže različite teme koje su važne građanima Srbije tokom procesa pridruživanja Evropskoj uniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.