Konkurs za projekte Evropa za građane i građanke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2016, 07:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za projekte "Evropa za građane i građanke"

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Republike Srbije objavila je informaciju da je otvoren poziv za podnošenje projekata u okviru programa Evropske unije "Evropa za građane i građanke". Konkurs je otvoren do 1. marta.

Poziv je otvoren za projekte u okviru sve četiri mere programa „Evropa za građane i građanke" – Evropsko sećanje, Mreže gradova, Bratimljenje gradova i Projekti organizacija civilnog društva.

Za period od 2016. do 2020. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << definisani su novi prioriteti programa, koji se mogu pogledati ovde.

Detaljnije informacije o merama, uslovima i načinu konkurisanja mogu se pronaći na sajtu Evropske komisije.

Program "Evropa za građane i građanke", koji je od novembra 2012. godine otvoren i za Republiku Srbiju, jedan je od programa Evropske Unije koji ima za cilj promovisanje saradnje između zemalja učesnica Programa u različitim oblastima koje su vezane zajedničkim politikama.

Programi Evropske unije su prvenstveno namenjeni zemljama članicama ali su otvoreni i za zemlje koje su u procesu pristupanja za članstvo u Evropskoj Uniji. Sa obzirom da ne doprinose opštem budžetu Evropske unije, zemlje koje nisu članice imaju obavezu plaćanja članarine za učestvovanje u Programu.

Godišnji finansijski doprinos koji je Republika Srbija uplatila kako bi učestvovala u Programu Evropa za građane i građanke iznosi 55000 evra što omogućava organizacijama civilnog društva i jedinicama lokalne samouprave da konkurišu za sredstva u okviru Programa. Godšnji iznos članarine se obezbeđuje iz budžeta Republike Srbije i iz sredstava pretpristupne pomoći.

Program Evropa za građane i građanke (EFC) je program Evropske Unije i ima za cilj promovisanje evropskog identiteta i evropskog građanstva.

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom je nacionalna kontakt tačka i smatra se koordinatorom za sprovođenje programa Evropa za građane i građanke (EFC).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.