Kocijančič: Neosnovane optužbe, EU posvećena Srbiji

Izvor: N1 televizija, 09.Jun.2016, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kocijančič: Neosnovane optužbe, EU posvećena Srbiji

Optužbe su potpuno neosnovane i sigurni smo da su i vlasti Srbije toga veoma svesne, izjavila je FoNetu predstavnica Evropske unije Maja Kocijančič, odgovarajući na pitanje o tvrdnjama da EU i SAD podržavaju proteste, organizuju i "plaćaju ekstremiste da prave haos u Srbiji".

"Evropska unija je čvrsto i nedvosmisleno posvećena EU perspektivi Srbije, a istovremeno je i najveći davalac finansijske pomoći Srbiji, prvenstveno vladi i to na potpuno transparentan način", >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << istakla je Kocijančič, portparolka Visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost.

Evropska unija je, takođe, ubedljivo glavni trgovinski i investicioni partner Srbije, dodala je Kocijančič, koja je

portparolka i evropskog komesara za proširenje i susedsku politiku, i podsetila da institucije Unije pružaju kontinuiranu podršku Srbiji na njenom putu ka EU.

Delegacija EU u Srbiji u tome igra centralnu ulogu, istakla je Kocijančič i napomenula da Unija odaje priznanje kada to priznanje treba odati, "a kritični smo, kao što i svi prijatelji treba da budu, kada je to potrebno".

Evropska unija će nastaviti snažno da podržava demokratski i ekonomski razvoj, kao i vladavinu prava u Srbiji i drugde, zaključila je Kocijančič.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

"Ne plaćamo ekstremiste da prave haos u Srbiji"

Izvor: Mondo, 09.Jun.2016

Predstavnici EU i SAD demantuju optužbe da podržavaju proteste i finansiraju ekstremiste u Srbiji....Foto: Guliver/Getty Images/Adam Berry..Optužbe su potpuno neosnovane i sigurni smo da su i vlasti Srbije toga veoma svesne, izjavila je večeras FoNetu predstavnica Evropske unije (EU) Maja Kocijančić...Ona...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.