Kocijančić: Nema ultimatuma, već sprovođenja dogovorenog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2016, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kocijančić: Nema ultimatuma, već sprovođenja dogovorenog

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič izjavila je da za Evropsku uniju dijalog Beograda i Prištine nema veze s ultimatumima, već sa sprovođenjem dogovora.

Kocijančić je za Radio Slobodna Evropa rekla da se EU oslanja na dogovor o telekomunikacijama i na akcioni plan oko koga su i Srbija i Kosovo postigli sporazum u vezi sa modalitetima primene.

"Dijalog u kojem posreduje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Evropska unija nema veze s ultimatumima, nego je ovde reč o tome da su Kosovo i Srbija dogovorili o uslovima pod kojima je Kosovo dobilo pozivni broj, a srpska kompanija je na Kosovu dobila potpunu dozvolu i privremenu jurisdikciju za postojeću mobilnu mrežu", rekla je Kocijančić.

Ona je dodala da je za EU "ključno da se implementira dogovor postignut u dijalogu".

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će o predlogu sporazuma koji je stigao iz Brisela odlučiti narednih dana i da će odluka biti teška, jer može da ima teške političke posledice, ali da ne može da kaže da je reč o ultimatumu, kako je to nešto ranije naveo direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. Đurić je rekao da je pred Srbiju postavljen ultimatum, jer se traži da se odrekne imovine Telekoma Srbije na Kosovu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kocijančič: Nema ultimatuma za Srbiju

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Okt.2016

BEOGRAD - Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič izjavila je da za Evropsku uniju dijalog Beograda i Prištine nema veze s ultimatumima, već sa sprovođenjem dogovora...Kocijančić je za Radio Slobodna Evropa rekla da se EU oslanja na dogovor o telekomunikacijama i na akcioni plan oko koga...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.