Kličko: Srbi su naš bratski narod, vidimo se u EU

Izvor: NaDlanu.com, 14.Feb.2013, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kličko: Srbi su naš bratski narod, vidimo se u EU

Jedan od najboljih boksera Vitalij Kličko, koji je postao istaknuti ukrajinski političar, kaže za "Nedeljnik" da veruje u evropsku budućnost Srbije i Ukrajine. On je naveo da se slaže sa stavom bivšeg ukrajinskg predsednika Juščenka da je Srbija bratska nacija Ukrajine.

Predsednik partije UDAR, odgovarajući na pitanje tog beogradskog lista da li zaista veruje da će jednog dana Srbija i Ukrajina, koja nije ni >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << na agendi EU za proširenje, zaista postati članice Unije, je rekao da on ostaje veliki evrooptimista. "I kažem vam: siguran sam da će se Srbija i Ukrajina sresti u Evropskoj uniji", dodao je Kličko.Na pitanje da li ima utisak da ni Ukrajina kao i Srbija nisu mnogo odmakle od revolucija kojima su svrgnuti prethodni režimi, a da je nada da će sve biti drugačije ostala u prethodnoj deceniji, Kličko kaže da su ipak, uprkos svemu, dve zemlje krenule napred."Samo, činjenica je da ne možete uvek da sagledate te promene, a pogotovo to ne može da uradi običan narod. Vi ste u Srbiji srušili jedan autokratski režim, a sada ste jednom nogom već u Evropskoj uniji. Ukrajina ne može da se pohvali tim uspehom, bar ne još. Ali jedno je sigurno - obe su revolucije promenile ljude. Prestali su da budu točkovi u mašineriji jedne države koja nije vodila računa o njima. Postali su građani koji su svesni svojih prava. A te će promene, promene u glavi, sigurno izaći na videlo", rekao je on u intervjuu "Nedeljniku". On je rekao i da se slaže sa stavom bivšeg ukrajinskog predsednika Viktora Juščenka da je Srbija bratska nacija Ukrajine."Apsolutno se slažem sa njim - Srbi su naš bratski narod. Možemo mnogo da pomognemo jedni drugima. Imamo mnogo toga zajedničkog, imamo iste interese, imamo dugu zajedničku istoriju, običaje i bliske odnose - i političke, i ekonomske, i humanitarne", istakao je poznati bokser. A na pitanje kakav je njegov stav o Kosovu, s obzirom na to da njegova zemlja nije priznala nezavisnost Kosova, Kličko je rekao da problem Kosova treba rešavati kompromisom, kaoi da je svestan da neka magična formula ne postoji.(Izvor:B92)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.