Kina pravi nacionalni park najveći na svetu!

Izvor: Prva.rs, 27.Apr.2017, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina pravi nacionalni park najveći na svetu!

Pratite nas i na Viberu! Jedna od najvećih svetskih sila planira da pretvori plato Qinghao-Tibet i okolne planine u nacionalni park najveći na svetu, sa ukupnom površinom 2.5 miliona kilometara kvadratnih. Naučnici, uključeni u planiranje, ističu kako će nacionalni park pokriti veliki deo Autonomne regije Tibet i pokrajine Qinghai na jugozapadu Kine.
Samim tim, ovaj nacionalni park će zameniti Severozapadni Grinland, koji je do sada bio najveći na svetu, prenosi portal >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << croenergo.eu
Stručnjaci iz Kine, Nepala i Pakistana će učestvovati u ispitivanju najviših tačaka na planeti, što smatraju do sada najvećim izazovom u karijeri.

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina uspostavlja najveći svjetski nacionalni park

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Apr.2017

Kina planira pretvoriti plato Qinghai-Tibet i okolne planine u najveći svjetski nacionalni park, sudeći prema članku South China Morning Posta...Naučnici uključeni u planiranje ističu kako će nacionalni park pokriti veliki dio Autonomne regije Tibet te pokrajine Qinghai na jugozapadu Kine s ukupnom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.