Ketrin Ešton zadovoljna dogovorom o prelazima

Izvor: Kurir, 19.Dec.2012, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ketrin Ešton zadovoljna dogovorom o prelazima

BRISEL/BEOGRAD - Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton zadovoljna je rezultatima postignutim na sastanku radne grupe za Integrisano upravljanje prelazima (IBM), na kome su se dve strane sporazumele oko pitanja vezanih za sprovođenje IBM-a, saopštio je portparola Eštonove.

"Visoka predstavnica očekuje da će razumevanje postignuto juče omogućiti neometano funkcionisanje dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prelaza otvorena 10. decembra i otvaranje još dva prelaza do kraja godine, prema dogovoru dva premijera 4. decembra", navodi u saopštenju portparol Majkl Man (Michael Mann).

Kako se dalje navodi, EU takođe očekuje da će dve strane nastaviti da razgovaraju o nerešenim pitanjima, kad god ona iskrsnu, u kontekstu dijaloga za normalizaciju odnosa koji se vodi uz posredovanje EU.

U saopštenju se dodaje da će tehnički rad na tim pitanjima biti nastavljen 10. januara u pripremi za sastanak premijera Ivice Dačića i Hašima Tačija 17. januara.

Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije u tehničkom dijalogu Dejan Pavićevicj izjavio je juče u Briselu da je s predstavnicima Prištine dogovoreno da se sva neakcizna roba i akcizna roba do tri i po tone ima slobodan ulaz na Kosovo, ukoliko je predviđeno da ide na sever Kosova.

On je rekao da je to u skladu sa onim o čemu su se ranije dogovorili premijeri Dačić i Tači.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.