Ketrin Ešton postaje Vučićeva savetnica

Izvor: Radio 021, 05.Jun.2017, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ketrin Ešton postaje Vučićeva savetnica

Bivša visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton mogla bi uskoro da postane savetnica predsednika Aleksandar Vučića, javlja Sputnjik.

Kako se navodi, to je i bio jedan od glavnih razloga njene iznenadne današnje posete šefu države, svega pet dana pošto je položio zakletvu i zvanično ušao u zgradu Predsedništva.

Nakon susreta na Andrićevom vencu oko 15 časova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nekadašnja šefica evropske diplomatije nije se obraćala medijima. Baronesa Ešton je britanska političarka koja je 2009. godine na Samitu 27 zemalja Evropske unije u Briselu izabrana na funkciju visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost.

Pod njenom "palicom" zvanično je započeo i politički dijalog o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

Tokom njenog mandata, Srbija je postala kandidat za punopravno članstvo u EU.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

SPUTNJIK: Ketrin Ešton moguća savetnica predsednika Vučića?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jun.2017

Imala je susret na Andrićevom vencu oko 15 časova sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem..Bivša visoka predstavnica Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton mogla bi uskoro da postane savetnica predsednika Srbije Aleksandar Vučića...Sputnjik navodi da je Ešton danas...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.