Keri čestitao Vučiću početak kraja

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jul.2016, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri čestitao Vučiću početak kraja

Bliži nam se, nažalost, ta Evropska unija - ne samo onaj njen dobar i lep deo o ljudskim pravima, već i onaj bitniji - gde ekonomski jaki ucenjuju ekonomski slabe i gde bogati nameću svoja pravila siromašnima... A kako smo mi ekonomski slabi, to jest siromašni, jasno je po čijem ćemo diktatu igrati jednom kad uđemo u tu Uniju. Otvorićemo sva ta silna poglavlja, al' bolji ljudi postati nećemo, već ćemo u kolo sa onima koji nas više od četvrt veka "odvaljuju" na svim poljima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << - počinje naš ljudski, moralni kraj... I nema cinizma - premijer Aleksandar Vučić sastao se u Briselu sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem, koji mu je čestitao na otvaranju pregovaračkih poglavlja i na regionalnoj politici i saradnji.

Američki državni sekretar pohvalio je politiku regionalne stabilnosti, koju vodi vlada Republike Srbije i zatražio od premijera Vučića da, u procesu pomirenja među narodima Zapadnog Balkana, nastavi sa aktivnim i iskrenim odnosom, koji je u smirivanju tenzija u tom delu Evrope pružio značajne rezultate.

Vučić i Keri su razgovarali o unapređenju inače dobrih bilateralnih odnosa između Republike Srbije i SAD, a tom prilikom je, kako je istaknuto u saopštenju iz kabineta premijera Srbije posle sastanka, ukazano na činjenicu da za to postoji obostrana spremnost.

Vučić se zahvalio Džonu Keriju na jasnoj i nedvosmislenoj američkoj podršci na evropskom putu Srbije, posebno u procesu otvaranja poglavlja 23. i 24.

Sastanku je prisustvovala i pomoćnik državnog sekretara SAD Viktorija Nuland.

Premijer Vučić u sedištu EU se sastao i sa šefom austrijske diplomatije Sebastijanom Kurcom, kao i sa novim šefom Forin ofica Borisom Džonsonom.

Premijer Srbije boravi u dvodnevnoj poseti Briselu gde prisustvuje Trećoj međuvladinoj konferenciji EU i Srbije nakon čega se očekuje otvaranje poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima sa Unijom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić razgovarao sa Kerijem

Izvor: Beta Video, 18.Jul.2016

BRISEL- Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Briselu s američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem. Kako je rečeno novinarima u izvorima bliskim sprskoj delegaciji, Keri je Vučiču čestitao na očekivanom otvaranju poglavlja u pregovovorima sa EU. On je pozdravio konstruktivnu...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

OTVARANJE POGLAVLJA Vučić se u Briselu sastao sa Kerijem, Hanom i Mogerini

Izvor: Blic, 18.Jul.2016

Američki državni sekretar Džon Keri čestitao je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na otvaranju pregovaračkih poglavlja sa EU i na regionalnoj politici i saradnji. Keri i Vučić sreli su se danas u Briselu, gde se održava Treća međuvladina konferencija EU i Srbije nakon čega se očekuje otvaranje...

Nastavak na Blic...

Vučić: Neću da skupljam poene žestokim odgovorom komšijama

Izvor: Telegraf.rs, 18.Jul.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas Hrvatskoj da bi voleo da predstavnici te države posvete veću pažnju saradnji dve zemlje, te naglasio da je na međuvladinoj konferenciji izrazio neslaganje sa stavom Hrvatske u vezi zakona o univerzalnoj jurisdikciji...- Neću da se mešam u unutrašnje...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.