Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Avg.2014, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanadski ministar spoljnih poslova u Srbiji

Kanadski ministar spoljnih poslova i trgovine Džon Berd (John Baird) stiže u petak u višednevnu posetu Srbiji, saznaje Beta u Otavi.

"Kanada je ohrabrena demokratskim i ekonomskim transofrmacijama Srbije i njenom posvećenošću da postigne veći stepen integracije i saradnje sa EU i njenim institucijama", izjavio je uoči svoje prve posete Beogradu ministar Berd.

Očekuje se da će kanadskog ministra primiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučih, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Osim razgovora sa spskim državnicima predviđene su i druge aktivnosti koje potenciraju srpsko-kanadske veze uključujući i odavanje pošte pred spomen-pločom u Kliničkom centru kanadskim bolničarkama koje su lečile srpske vojnike, a povodom stogodišnjice od početka Prvog svetskog rata.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.