Izvor: RTV 5, 25.Apr.2012, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalearo grupa planira razvojno-proizvodni centar u Nišu

Kalearo je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, posle sastanka s premijerom Mirkom Cvetkovićem, istakao da će u maju biti precizirana ulaganja i proizvodni program i da očekuje pomoć republičke i lokalne vlasti u rešavanju administrativnih problema u realizaciji planirane investicije.
"Planirano da iskoristimo pomoć evropskih fondova za nauku i tehnologiju i približimo EU Srbiji i Nišu", rekao je Kalearo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << i dodao da je prednost Niša što ima visokostručne radnike i univirzitet, a najavljeno je i otvaranje avio linije Venecija-Niš.
Kalearo grupacija će, prema njegovim rečima, u radu centra u Nišu koristiti iskustva iz Slovačke gde ta kompanija ima jedan od najsavremenijih centara za tehnološka istraživanja i privukla je druge investitore.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovao je i gradonačelnik Niša Miloš Simović koji je rekao da će zgrada bivše fabrike EI komponente, biti data u zakup italijanskom investitoru, a dalje širenje novog naučno-proizvodnog centra zavisiće od planova Kalearo grupe.
Uredjaji Kalearo grupacije ugradjuju se u vozila Bentli, Maserati, Ferari, Lanča, Pežo, Jamaha, Alfa Romeo, Reno i Sitroen. Grupacija ima četiri fabrike u Italiji, Slovačkoj i Tunisu.

Nastavak na RTV 5...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.