Kalamperović: Crna Gora na belom šengenu do kraja godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2009, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalamperović: Crna Gora na "belom šengenu" do kraja godine

PODGORICA - Ministar unutrašnjih poslova i državne uprave Jusuf Kalamperović izjavio je danas da je Crna Gora ostvarila napredak u zahtevima iz "Mape puta" za Evropsku uniju, i da bi najkasnije do kraja godine mogla biti uvrštena na belu šengen listu.

On je, uoči dolaska eksperata iz Brisela koji je najavljen za 9. februar, oceno da je Crna Gora favorit u regionu za uvođenje bezvizog režima sa zemljama Evropske unije.

"Crna Gora ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najsavremenija identfikaciona dokumenta i taj zahtev je ispunjen. Smatram i da smo mnogo uradili na sigurnosti granica, borbi protiv kriminala, a primer smo i u pogledu dobrih odnosa sa drugim državama", rekao je Kalamperović u izjavi podgoričkom radiju "Antena-M".

Ministar Kalamperović je podsetio i da je u Crnoj Gori donet najveći broj zakona koji su preduslov za liberalizaciju viznog režima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.