Kako neko može da osuđuje Rusiju i Putina?

Izvor: B92, 20.Okt.2015, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kako neko može da osuđuje Rusiju i Putina?"

Svetu očajnički potrebna saradnja Rusije, SAD i EU da bi ID bila poražena na Bliskom istoku, smatra analitičar i bivši italijanski poslanik Alesandro Forlani.

“Govoreći o situaciji u Siriji i Iraku, potrebno je samo reći da je vitalna stvar za poraz Islamske države saradnja Rusije, SAD i EU“, naveo je on.

Forlani je rekao da je očigledno da bi borba protiv ID imala mnogo više uspeha ukoliko bi se koristila diplomatija, ali da je to trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nemoguće.

Kako on smatra, u ovom trenutku ne postoji drugi način da se teroristi poraze, osim vojnim akcijama.

“Kako onda neko može da osuđuje ruske akcije u Siriji i Vladimira Putina?“, upitao je Forlani.

Forlani je rekao da svako ko kritikuje Rusiju i akcije u Siriji treba da razmisli još jednom.

“Zapad mora da razume da nije bitno da li Bašar el-Asad lider ili ne, to sada nije prioritet i o tome bi trebalo da se razmišlja kasnije“, naveo je italijanski analitičar.

Forlani je naglasio da je ključni problem Islamska država, čije akcije mogu da se prošire i van Bliskog istoka.

“To je razlog da ključni međunarodni igrači, Rusija i SAD pre svega, a sa njima i EU, ostave sa strane sve suprotnosti i započnu saradnju. Ta saradnja bi stvorila atmosferu poverenja i redukovala bi tenzije između Rusije i Zapada“, naveo je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.