Kada dugo toplo leto pogura ekonomiju

Izvor: B92, 14.Sep.2018, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada dugo toplo leto pogura ekonomiju

London -- Centralna banka Engleske (BoE) zadržala je ključnu kamatnu stopu na 0,75 odsto, u iščekivanju razvoja situacije oko izlaska Britanije iz Evropske unije.

Devetočlani Monetarni komitet BoE jednoglasno je glasao za to da se kamata zadrži na aktuelnom nivou, navodi se u saopštenju banke, a prenosi agencija AP.

Komitet je, međutim, nagovestio da će pooštravanje monetarne politike biti neophodno u budućnosti kako bi se inflacija spustila na ciljanih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2,0 odsto.

Čelnici BoE su, takođe, povećali procenu rasta britanske privrede za treći kvartal na 0,5 odsto sa ranijih 0,4 odsto, zbog snažne potrošnje građana tokom neuobičajeno toplog leta.

Britanija u martu 2019. godine treba da izađe iz EU, ali trenutno postoji neizvesnost u pogledu njenih budućih trgovinskih odnosa sa Unijom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.