Kacin pozvao članice EU da ratifikuju SSP sa Srbijom

Izvor: Blic, 16.Nov.2010, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin pozvao članice EU da ratifikuju SSP sa Srbijom

Ratifikacijom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Evropski parlament će poslati pozitivan signal od velikog značaja i Srbiji i državama članicama EU, izjavio je izvestilac EP za Srbiju Jelko Kacin, pozivajući sve države EU koje do sada nisu ratifikovale Sporazum da to učine.

Kacin je kazao da je za finalizaciju procesa ratifikacije neophodno da Beograd ispuni sve obaveze prema Medjunarodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sudu u Hagu, saopšteno je iz njegove kancelarije.

"Nadam se da će biti učinjeno sva da se otklone sumnje koje bi mogle da odlože ratifikaciju S P-a u parlamentu Holandije ali i nekim drugim zemljama članicama", rekao je Kacin.

Iako je SSP u Narodnoj skupštini Srbije ratifikovan još u septembru 2008. godine, Kacin je istakao da zbog nedovoljne saradnje Srbije sa Tribunalom ratifikacija Sporazuma u parlamentima država EU nije počela sve do juna ove godine, kada je Savet ministara odobrio početak procesa ratifikacije u tim zemljama.

"Okončanje saradnje sa Tribunalom u Hagu bi omogućilo stvaranje uslova za ubrzano napredovanje Srbije ka EU, i ja se iskreno nadam da će do toga uskoro doći", istakao je Kacin.

Savet je prosledio EP nacrt preporuke o ratifikaiji S S P-a, o kome će se prvo glasati na Odboru EP za spoljnu politiku 1. decembra, a zatim i na plenarnoj sednici EP u januaru, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.